Nieuwe benzinemotoren voor Jaguar

Jaguar F-Type
Jaguar komt binnenkort niet alleen met de F-Type op de markt, maar ook met een stel nieuwe benzinemotoren.

Aangezien de keuze voor diesel steeds minder evident is, komt Jaguar met enkele nieuwe benzinemotoren in haar gamma. De krachtigste van de twee nieuwe motoren is een 3.0 liter grote V6-motor die van een compressor voorzien wordt en 380 pk kan leveren. De mogelijkheid een gedownsizede versie van 340 pk te verkrijgen, bestaat ook. Het koppel van beide motoren bedraagt respectievelijk 460 en 450 Nm. Deze nieuwe motor lijkt het bestaan van de 5.0 liter grote V8 met 385 pk minder te rechtvaardigen, al is de roffel van de V8 alleszins goud waard!

De 380 pk sterke variant zal weliswaar enkel verkrijgbaar zijn in de nieuwe F-Type. De 340 pk sterke versie zal dan weer in de XF en de XJ gaan liggen. Zo blijft het bestaan van de atmosferische 5.0 liter V8-motor toch nog gerechtvaardigd. De F-Type zal naast die 380 pk sterke V6 allicht ook de mogelijkheid krijgen met een 5.0 liter grote V8 met compressor uitgerust te worden, goed voor 510 pk!

Verder biedt Jaguar nog een 2.0 liter grote I4 Ti-motor die 240 pk en 340 Nm levert. Geen grote verrassing, dit blok is namelijk ook al terug te vinden bij zustermerk Range Rover, onder meer in de Range Rover Evoque. Met deze motor vult Jaguar haar gamma aan benzinemotoren langs onder aan, vroeger waren er enkel – relatief – compacte dieselmotoren te verkrijgen bij Jaguar.

JAGUAR_3L_V6_SCJAGUAR_2L_Ti

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...