Ford Shelby GT500 heeft officieel 671 pk

Shelby GT500 2012
De nieuwe (Mustang) Shelby GT500 heeft de meest krachtige serie-productie V8 ter wereld.

In Europa lijkt de pk-race vrij gestabiliseerd te zijn, in de Verenigde Staten is meer nog steeds beter. Ford kondigde de über-Mustang reeds eerder aan, maar heeft nu de officiële cijfertjes: 671 pk en 855 Nm koppel. Beiden zijn afkomstig van een immense 5.8-liter V8 met supercharger. Meer dan 90 procent van het maximumkoppel is bovendien beschikbaar tussen 2.200 en 5.800 toeren, schakelen laat je dus gewoon voor wat het is en je vertrekt in de versnelling die je het beste ligt.

Volgens SVT-hoofdingenieur Jamal Hameedi is de Shelby GT500 echter niet enkel goed in een sprint van verkeerslicht tot verkeerslicht, maar levert hij een uitstekende all-round performance. Het chassis werd bovendien onder handen genomen om de extra paarden in bedwang te houden, terwijl Brembo-remmen met zes zuigers de mastodont veilig tot stilstand moeten brengen. Tot slot is de Shelby GT500 zuiniger dan zijn voornaamste concurrent, de Chevrolet Camaro ZL1: 5 miles per gallon extra in de Ford. Gemiddeld zou de ultieme muscle car 13 liter/100 km verbruiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...