Ford Focus ST gelanceerd in de VS

Ford Focus ST
Ford heeft de prijzen bekendgemaakt voor de Focus ST, althans in de Verenigde Staten.

De Ford Focus ST zal blijkbaar eerst gelanceerd worden in de Verenigde Staten en dan pas in Europa. Over de oceaan moet de hete hatchback 24.495 dollar kosten, omgerekend 18.519 euro. Dat de Focus ST hier slechts zoveel zou kosten, is natuurlijk wishful thinking. We verwachten in België een prijs dichter tegen de 30.000 euro aan, al is dat slechts een zeer ruwe schatting. De vorige Focus ST ging nog de deur uit voor 25.500 euro.

Zoals we reeds wisten krijgt de Focus ST een agressieve bodykit, een sportophanging en 18-inch aluminium velgen. Binnenin zien we sportzetels, aluminium pedalen, een met leder omhuld stuurwiel en het SYNC connectiviteitssysteem. Enkele opties zijn xenon koplampen, een premium audio systeem en Recaro sportstoelen. Onder de motorkap ligt natuurlijk de 2.0-liter EcoBoost met 250 pk en 360 Nm koppel.

De eerste 1.000 Amerikaanse klanten worden bovendien verwend met een GoPro HD Hero2 Motorsports Edition camera bij het afhalen van hun Focus ST, een leuk extraatje waarmee hoogstwaarschijnlijk heel wat sociaal onacceptabele filmpjes Youtube opgegooid zullen worden. Maar belangrijker voor ons: de Focus ST zou in Europa vanaf juni in productie gaan en kort na de zomer gelanceerd worden. Dat wist Ford Belgium ons vorige week te zeggen op hun Facebook-pagina.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...