Teaser: Renault Clio 2013


De eerste teaser van de nieuwe Renault Clio is een feit.

Pas in oktober zal Renault het doek liften van de nieuwe Clio op het autosalon van Parijs, maar nu krijgen we reeds een eerste teaser. Veel kunnen we nog niet zien, maar wat we wel zien, is alvast veelbelovend. De nieuwe Clio lijkt enorm sportief te worden en zal brede, oplopende schouders meekrijgen. Ook wordt de wagen iets groter dan zijn voorganger. Het design is bovendien afkomstig van niemand minder dan Laurens van den Acker, de Nederlander die ook de DeZir creëerde.

Onder de motorkap zou zoals eerder voorspeld een 0.9-liter driecilinder komen als instapper, goed voor een vermogen van 90 pk. Natuurlijk met energierecuperatie en start/stop-systeem. We verwachten ook enkele diesels en natuurlijk een RS-variant, al is het voorlopig koffiedik kijken welk blok die meekrijgt. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij wel zijn atmosferische 2.0-liter verliezen ten voordele van een turbomotor, een jammere maar eerder onvermijdelijke stap.(Via:Leftlane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...