Subaru BRZ heeft een prijs: €32.990


De lanceringsprijs van de Subaru BRZ komt neer op €32.990. En daarmee is hij iets duurder dan de Toyota GT86. Wat krijg je meer?

Eerst en vooral krijg je de wagen met een zeer complete uitrusting. 16″ lichtmetalen velgen, een spoiler, een diffuser, xenon koplampen, sportstoelen, centrale vergrendeling, elektrische ruiten, airco en een boordcomputer zijn standaard. De naam van dit uitrustingsniveau luidt “Sport” en da’s wat logischer dan het instapmodel bij Toyota dat “Comfort” heet. Bij Subaru gaan ze er dan ook prat op dat hun BRZ zich iets sportiever gedraagt dan de Toyota GT86. Onderhuids zijn de modellen namelijk ongeveer identiek, maar hier en daar zijn er toch verschillen terug te vinden. De prijs voor deze instapversie is jammer genoeg nog niet bekend, die volgt later dit najaar.

Wie meer uitrusting wil, moet voor de €32.990 kostende Subaru BRZ Sport Executive kiezen. Die kan met een automaat geleverd worden, krijgt velgen met een maatje meer, een Torsen differentieel met gelimiteerde slip, keyless go en verwarmde zetels die met alcantara leder omtrokken werden. Voor een automaat betaal je €1.500 extra. Al die uitrusting weegt natuurlijk ook wat kg’s, het verbruik van de Sport Executive ligt 0,9 liter per 100 km hoger dan dat van de standaard BRZ. Hoe je de wagen ook uitrust, hij krijgt een 2.0 liter grote boxermotor in het vooronder die al zijn kracht – toch zo’n 200 paarden – naar de achterwielen stuurt. Plezier is dus hoe dan ook verzekerd.

Subaru BRZ Genève 2012

Deel dit bericht:

1 reactie op "Subaru BRZ heeft een prijs: €32.990"

  1. TDB 28-04-2012 om 14:07

    Ik ga toch voor de Subaru BRZ, ondanks de meerprijs! En graag in het ‘Blue Mica’! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...