Motorische details Bentley SUV bekend

Bentley EXP 9 F Concept SUV
Over het design van de EXP 9 F Concept zijn ze bij Bentley zelf ook nog niet helemaal tevreden, maar over wat er onder de motorkap moet komen zijn ze het wel bijna eens.

De toekomstige Bentley SUV krijgt stilaan vorm, na de onthulling van de EXP 9 F Concept in Genève werd duidelijk dat aan het design nog wat werk is, maar het interieur en de techniek van de wagen zijn wel al in een ver stadium geraakt. In China liet de Britse autobouwer alvast eens in haar kaarten kijken betreffende de verschillende motorkeuzes die het merk nog in de pijplijn heeft zitten. Zo stelde Bentley in China een EXP 9 F voor met onder de motorkap een 6-liter twin-turbo W12 met 600 pk en 800 Nm koppel gekoppeld aan een achttraps automaat.

Maar er wordt aan een breder gamma motoren gedacht. Zo zou er ook gewerkt worden aan een 600 pk sterke 4-liter V8 en een V6 Plug-in hybride. Die laatste zou een revelatie betekenen in het luxe SUV segment, Bentley mikt namelijk op een volledig elektrisch rijbereik van 30 kilometer, een CO2-uitstoot van 130 gram/km en een 0 naar 100 sprinttijd van minder dan 5 seconden. Hoe ze dat precies voor mekaar gaan krijgen blijft voorlopig een raadsel.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Motorische details Bentley SUV bekend"

  1. kristofl 27-04-2012 om 22:00

    Het blijft een gedrocht!! Pijnlijk aan de ogen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...