Peugeot Urban Crossover Concept toont 2008

Peugeot Urban Crossover Concept
Peugeot toont de Urban Crossover Concept op het autosalon van Beijing. Het wijst erop dat het merk met de leeuw met een Peugeot 208 komt die hoog op z’n poten staat. Peugeot 2008?

Met de Urban Crossover Concept denkt Peugeot heel diep na over de toekomst. Het bekijkt niet alleen de wagen waarmee we willen rijden, maar ook de wagen waarmee we kunnen rijden. De wereldbevolking groeit namelijk enorm en tegen 2050 zouden we met zo’n 5,3 miljard personen megasteden bevolken. Allemaal rondrijden in een Mercedes GL zit er dus niet meer in, Peugeot komt daarom met een compacte crossover die zowel in de stad past als op wegen daarbuiten.

Qua styling heeft dit concept duidelijk wat weg van de zopas gelanceerde Peugeot 208. Hij combineert volgens Peugeot de hoge en stoere look van een SUV met een lichtvoetig design. En zijn afmetingen zijn zodanig compact dat ze in het B-segment kunnen thuishoren, aldus het Franse merk. Een Peugeot 2008 in wording?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...