Met de nieuwe Seat Ibiza naar Ibiza!

Seat Ibiza Weekend
Een testrit met de vernieuwde Seat Ibiza én kans maken op een “perfect” weekend in het gelijknamige paradijs? Dat moet je ons geen twee keer vragen. We schreven ons in via Facebook en gingen een kijkje nemen bij ABM Motors.

“Win the perfect weekend”, zo luidt de slogan voor Seats nieuwste stunt. Ze geven namelijk een weekend Ibiza weg! Een volledig vliegtuig van Jetair wordt voorzien voor de winnende deelnemers. Deelnemen is eenvoudig; ofwel schrijf je je in via facebook, ofwel ga je gewoon rechtstreeks langs bij je dichtstbijzijnde concessiehouder. Dit kan nog tot 31/05. Om in aanmerking te komen voor de reis zelf, moet je eerst een testrit maken met de nieuwe Seat Ibiza, daarna een kleine enquête invullen en ten slotte moet je een aantal schiftingsvragen beantwoorden. Het is duidelijk dat Seat mikt op een jonger publiek en met dit leuke initiatief, lijken ze hier wel in te slagen. Deze wedstrijd lijkt alleen maar voordelen te bieden; als je de reis niet wint, heb je toch een gratis testrit gehad met de nieuwe Ibiza. Na een kleine vijf minuten uitleg kregen we meteen de sleutel in handen. De versie die we meekregen was de 5D met vrij standaard uitrusting en onder de motorkap een 1.2 TSI motor die 105 pk levert.

ibiza front

Echt grote vernieuwingen zijn er niet, maar met enkele subtiele aanpassingen, lijkt de nieuwe Ibiza net dat tikkeltje sportiever en aantrekkelijker. Seat beschrijft het zelf als een “schoonheidsbehandeling” en daarin kunnen we hen geen ongelijk geven. Nieuwe interieurbekledingen, een praktischer handschoenkastje, een sportievere look en nieuwe LED- en mistlampen maken het verschil. Deze laatste waren niet in ons model voorzien, maar zijn wel een aan te raden optie!

Omdat het eigenlijk voornamelijk gaat om een facelift, blijft de Ibiza gelijkaardig op de weg. De 105 paarden zijn zeer levendig als je hem boven de 2000 toeren houdt en dankzij z’n lichte gewicht rijdt hij verrassend sportief! De ophanging blijft dezelfde als deze van de VW Polo en zorgt voor een zeer degelijke wegligging met de nadruk op onderstuur. Het enige minpuntje dat we konden bedenken bij het rijden was de versnellingspook, die naar ons mening iets te licht aanvoelt. Het sterkste punt van Seat blijft natuurlijk de prijs/kwaliteit verhouding. Voor zo’n prijs, vind je voorlopig geen beter alternatief! De VW Polo en Seat Ibiza zijn onderhuids bijna identiek en de keuze hangt dan ook van persoonlijke voorkeur af.

ibiza raer

We kunnen besluiten dat de Ibiza er wel degelijk op vooruit gaat en wie wil er nu geen gratis testrit en kans maken op een weekendje zon, zee en strand? Deelnemen kan nog tot 31/05 en is het overwegen waard! Voor meer informatie ga naar www.newibiza.be en indien je niet actief bent op Facebook, spring dan gewoon eens binnen bij de dichtstbijzijnde concessiehouder.

motor ibiza   led ibiza   led ibiza

Tekst en Foto’s: Arthur Vanderplaetsen

Deel dit bericht:

1 reactie op "Met de nieuwe Seat Ibiza naar Ibiza!"

  1. carine-lippens 26-04-2012 om 10:07

    goed gedaan Arthur !!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...