Officieel: Fiat Viaggo

Fiat Viaggo 2012
Fiat heeft in China de Fiat Viaggo officieel onthuld, de middenklasse Sedan werd specifiek voor China ontworpen, maar komt later misschien ook naar Europa.

De Viaggo werd in Fiat’s Centro Stile in Turijn ontworpen en maakt gebruik van het moduleerbare platform van de Alfa Romeo Giulietta. Het design oogt best knap, dankzij een mooi uitgesneden grille, strakke koplampen, een coupélijn in profiel en een mooi gevormde kont. De Viaggo is daarnaast ook best fors gebouwd voor een C-segment wagen, de Sedan meet 4,68 meter lang, 1,85 meter breed en beschikt over een 2,71 meter lange wielbasis. Fiat brengt ook recente Europese techniek naar China, naast het Giulietta platform is er onder de motorkap plaats voor een 1.4 T-Jet met 120 of 150 pk gekoppeld aan een automatische zesbak met dubbele koppeling of een manuele vijfbak.

Voor het interieur ging Fiat met kwalitatieve materialen aan de slag. Het interieur werd ontworpen rond de bestuurder, krijgt een uniek zwevend dashboard en soft-touch materialen in zwart en beige tonen. Ook qua uitrusting kan je de Viaggo uitgebreid uitrusten, in de topversies zal een 8,4″ groot touchscreen voor radio en navigatie te vinden zijn. De Viaggo wordt gelanceerd als middenklasser in China en mikt op klanten met een passie voor het leven. Passie, het blijft een woord dat ze in Italië maar al te graag aan hun auto’s linken. De Viaggo zal in het Chinese Changsha worden gebouwd, een fabriek dat in een joint-venture met Chrysler en een lokale Chinese partner werd opgebouwd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...