Officieel: Jaguar XJ Ultimate

Jaguar XJ Ultimate Edition
Gisteren kondigden we de komst van de Jaguar XJ Ultimate Edition al aan, vandaag hebben we meer details!

De Jaguar XJ Ultimate is het meest luxueuze model dat Jaguar in haar gamma aanbiedt. Aan de buitenkant is hij aan enkele subtiele details te herkennen, het grootste deel van de luxe bevindt zich aan de binnenkant. Aan de buitenkant zijn enkel de 20″ velgen met grijze en hoogglansafwerking een opvallend verschil met de standaard Jaguar XJ.

Aan de binnenkant gingen ze bij Jaguar dan weer stukken verder. Passagiers zitten op twee afzonderlijke lederen stoelen van topkwaliteit. Ze kunnen elektrisch versteld worden en kunnen gekoeld en verwarmd worden. Uiteraard zijn ze voorzien van een massagefunctie. En alsof dat nog niet zou volstaan, is de achterbank voorzien van een tafeltje dat uit de middenconsole rijst bij een druk op een knop.

Tussen de twee achterzetels vinden we een champagnekoeler terug met twee op maat gemaakte champagneglazen. Elke passagier krijgt een toetsenbord om een iPad te bedienen ter zijner beschikking, in combinatie met docking stations die in het leder zijn afgewerkt. Om steeds voor een sublieme geluidskwaliteit te zorgen, is er een systeem met 20 speakers, afkomstig van Meridian.

De XJ is beschikbaar met een 5.0 liter V8-benzinemotor met 385 pk of 510 pk. Wie liever dieselt, kan terecht bij een 3.0 liter grote V6-dieselmotor die over 245 of 275 pk beschikt. Elke motor krijgt een achttraps automaat aangemeten. De XJ Ultimate kost minstens €146.600. Voor de 510 pk sterke versie, tel je €178.470 neer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...