Officieel: Audi A6L E-Tron Concept

Audi A6L E-Tron Concept
Audi heeft op het Autosalon van Peking voor het eerst een elektrische luxewagen voorgesteld, aanschouw de A6L E-Tron Concept!

Audi toont in China de eerste E-Tron luxewagen, met onder de motorkap plug-in hybride techniek. De aandrijflijn bestaat uit een 2.0 TFSI met 211 pk die wordt gekoppeld aan een 95 pk sterke elektromotor. Hierdoor kan de A6L E-Tron Concept 80 kilometer elektrisch rijden tot een snelheid van 60 km/u, ideaal voor de door luchtvervuiling geteisterde steden in China? Audi heeft natuurlijk al langer hybrides in haar gamma, zo is er de Q5 Hybrid Quattro, de A6 Hybrid en A8 Hybrid. Maar die modellen kunnen amper 3 kilometer zuiver elektrisch rijden. Dit E-Tron Concept moet dan ook de volgende stap worden voor de toekomst van het merk, waar de elektrische aandrijving nog meer de overhand neemt op de verbrandingsmotor.

De A6L E-Tron kreeg uiteraard ook enkele visuele aanpassingen ten opzichte van een reguliere A6L. Zo zien we een gewijzigde grille en indrukwekkende 21″ velgen. Het koetswerk zelf is gelijk aan die van de reguliere A6L, het lichtgewicht koetswerk bestaat voor 10% uit aluminium en is daardoor 15% lichter dan een gebruikelijk stalen koetswerk. Binnenin is verder plaats voor de gebruikelijke luxueuze materialen, enkel de toerenteller moest er plaats ruimen voor een vermogensmeter. Het MMI systeem werd daarnaast ook aangepast naar Chinese standaard, concreet werd het MMI Touch systeem aangepast zodat het 29.000 Chinese tekens herkent.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...