Alle details: Lamborghini Urus

Lamborghini SUV Urus 2012
Lamborghini heeft officieel het doek van de Lamborghini Urus gehaald, de SUV combineert indrukwekkende looks met extreme prestaties.

Na jarenlang de geruchten ontkend te hebben zwicht Lamborghini dan uiteindelijk toch, ongetwijfeld deels onder druk van moeder Volkswagen stelt het in Peking de Urus Concept voor. Het model moet het merk helpen om terug winstcijfers voor te leggen, iets waar ondermeer Porsche met de Cayenne ook is in geslaagd. De Urus Concept pakt in ieder geval uit met de voor Lamborghini bekende agressieve styling en krijgt 600 pk onder de motorkap. Het moge dus duidelijk zijn, de Lamborghini SUV wordt een uiterst prestatiegerichte SUV. Niet alleen het vermogen zal hier toe bijdragen, dankzij het gebruik van lichtgewicht design technologie zal hij de laagste CO2 uitstoot in zijn klasse kunnen voorleggen. Met de komst van een SUV hoopt Lamborghini in ieder geval een graantje mee te pikken van de succesvolle luxe SUV-markt. Het merk mikt met het model ondermeer op de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland, Midden-Oosten en China als afzetmarkt. Jaarlijks zou een productie van 3.000 modellen mogelijk moeten zijn.

Lamborghini kan in het persbericht niet genoeg benadrukken dat de Urus een échte Lamborghini is, naast zijn indrukwekkende styling zouden ook zijn prestaties in lijn moeten liggen met de waarden van het merk. Lamborghini verwijst ook graag naar de Lamborghini LM002 uit 1986, de legendarische SUV van het merk die toen dankzij een V12 onder de motorkap over 450 pk beschikte en een topsnelheid van 210 km/u kon bereiken. De Urus zal vermoedelijk minder robuust zijn dan zijn legendarische voorganger, maar zal qua prestaties ongetwijfeld wel brandhout maken van de LM002. Het interieur zou dan weer een mooi staaltje luxe moeten worden, dankzij vier aparte sportstoelen en het gebruik van lichtgewicht koolstofvezel. Op de foto’s oogt het geheel wel wat kitscherig, mede door de marmeren look voor het dashboard. In de middenconsole is echter wel plaats voor een TFT scherm, terwijl ook de achterste passagiers hun eigen touchscreen krijgen. Wanneer de Urus in productieversie gelanceerd zal worden is nog niet bekend, maar dat er een nieuwe Lamborghini SUV komt lijkt ons met de komst van dit concept wel bevestigd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...