Officieel: Seat Ibiza CUPRA Concept

Seat Ibiza CUPRA
Seat stelt op het autosalon van Peking de Ibiza CUPRA concept voor.

Seat pakt in China uit met een CUPRA versie voor de Ibiza, de sportiefste versie van de modelreeks. Voorlopig werd de wagen nog als concept gelanceerd, maar het geheel ziet er wel erg productierijp uit. Visueel herkennen we aangepaste bumpers, LED dagrijlichten, bredere wielkasten, 17″ velgen en een diffuser met centrale uitlaatpijp achteraan. Ook binnenin werd wat gesleuteld, met contrasterende stiksels op het sportstuur en sportieve stoelen.

Technisch krijgt de CUPRA de steun van een 1.4 TSI met 180 pk en 250 Nm koppel. Schakelen gaat steeds via een zeventraps DSG automaat die ultrasnelle schakelgangen mogelijk maakt en via schakelflippers achter het stuur ook zelf bediend kan worden. Om het vermogen correct op de weg neer te zetten krijgt de Ibiza een XDS elektronisch differentieel en extra krachtige remmen. Over prestatiecijfers maakt Seat voorlopig nog niets bekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...