BMW bevestigt de komst van de M135i


Friedrich Nitschke bevestigt de komst van de BMW M135i en maakt tegelijk komaf met geruchten over een i3 en i8 M.

Een kleine hatch, achterwielaandrijving en 300 pk uit een zes-in-lijn? Wij waren er logischerwijs meer dan lovend over op het autosalon van Genève in maart. En het lijkt alsof BMW onze stoutste dromen wil waarmaken, de M135i gaat immers zonder twijfel in productie! Friedrich Nitschke himself, M GmbH directeur, gaf in een gesprek met Car&Driver toe dat de wagen binnenkort gelanceerd zal worden en dat nagenoeg identiek aan de conceptversie. Wel zal er (gelukkig slechts optioneel) een vierwielaandrijving aangeboden worden.

Verder geeft Nitschke te kennen dat BMW een M Performance 7-Reeks overweegt met de tri-turbo 3.0-liter zescilinder diesel die we kennen uit de M550d, terwijl laatstgenoemde niet in de Verenigde Staten zal gelanceerd worden. Er is aan de andere kant van de oceaan duidelijk geen genoeg vraag naar een performante diesel. Ook ontkende Nitschke geruchten over M-varianten van de i3 en i8. BMW i biedt de sportiefste efficiënte wagens, terwijl M GmbH de efficiëntste sportwagens aanbiedt. Het zijn volgens hem dus twee tegenpolen. Tot slot lijkt er bij BMW enorm wat interesse in het bouwen van een supercar met middenmotor, maar zo’n wagen kreeg voorlopig geen goedkeuring.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...