Onthuld: Volkswagen E-Bugster Speedster

Volkswagen E-Bugster Speedster Concept
Volkswagen stelt in Peking een Speedster versie van de E-Bugster voor.

Met concurrent MINI die zich na een regulier model en een Cabrio ook aan een Coupé en Roadster waagt, kan Volkswagen duidelijk niet achter blijven. Daarom denkt het merk na over toekomstige koetswerkmogelijkheden voor de Beetle. Hoewel Volkswagen voorlopig enkel een reguliere Beetle in het gamma heeft, lijkt het erop dat naast een Cabrio ook een tweezits Coupé en Speedster gelanceerd zal worden. Voorlopig worden die modellen nog onder de milieuvriendelijke noemer E-Bugster gelanceerd. Eerst kregen we de Coupé te zien, nu staat in Peking ook de Speedster klaar.

Onder de motorkap van de E-Bugster Speedster vinden we een 115 pk sterke elektromotor die de wagen in 10,8 seconden van nul naar 100 km/u brengt. De gebruikte elektromodule is daarnaast vrij innovatief, in totaal werpt het maar 80 kilogram in de schaal. De batterijen zorgen voor 28.3 kWh energie, genoeg voor een actieradius van 180 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...