Onthuld in Peking: Audi RS Q3 Concept

Audi RS Q3 Concept
Audi heeft in Peking de Audi RS Q3 Concept onthuld, een uiterst dynamische Q3.

Ter gelegenheid van het Autosalon van Peking lepelt Audi een 2.5 TFSI in de Audi Q3. Het model gaat hierdoor door het leven als RS Q3 Concept, en maakt dankzij zijn vermogen van 360 pk een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk in 5,2 seconden. De styling van de Q3 ligt uiteraard ook in lijn met de gekende RS-reeks, de RS Q3 staat 25 mm dichter tegen de grond, krijgt aluminium details en een honinggraat grille. Daarnaast werd een koolstofvezel bumper geplaatst, zien we twee ovalen uitlaatpijpen achteraan en staat de RS Q3 op 20″ velgen.

Binnenin gaat alle aandacht naar de tellerpartij, dat China een belangrijke markt is maakt Audi even duidelijk door de gebruikelijke getallen door Chinese tekens te vervangen. Daarnaast krijgt de RS Q3 Concept een panoramisch zonnedak (voor wat extra gewicht?) en een zwart interieur met blauwe accenten. Zo zijn de stiksels blauw en werd ook blauw in de inlegplaatjes verwerkt. De sportstoelen bestaan dan weer uit zwart Nappa leder, afgewisseld met donkerblauw Alcantara. Of de RS Q3 ooit in productie genomen zal worden is onzeker, maar het toont alvast dat de variaties op een thema bij Audi nog lang niet zijn uitgeput.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...