Impressie: Mercedes A-Klasse driedeurs


Van de Audi A3 en de vorige generatie BMW 1-Reeks bestaan er driedeurs varianten. Dus waarom niet van de nieuwe A-Klasse?

Designer Theophilus Chin ging aan de slag en tekende een mogelijke versie van de A-Klasse met amper 3 deuren. De vijfdeurs mag er al sportief uit zien, de driedeurs doet daar nog een schepje bovenop. Dat komt omdat de grafische kunstenaar de achterruit iets platter legde en het dak wat verlaagde. Laat maar komen! De Mercedes A-Klasse is radicaal anders dan zijn voorganger en zal vanaf september bij de dealers staan.

Onder de motorkap kan je kiezen tussen een waaier aan benzine- en dieselmotoren. Mensen die voor de eerste brandstof kiezen, kunnen tussen een 1.6 en een 2.0 liter grote motor kiezen met vermogens tussen 115 en 211 pk. Dieselaars kunnen kiezen tussen 109 pk, 136 pk en 170 pk. Alle motorisaties krijgen een start/stop-systeem.

Mercedes_A-Klasse_Driedeurs

Mercedes_A-Klasse_Driedeurs

Deel dit bericht:

3 reacties op "Impressie: Mercedes A-Klasse driedeurs"

 1. claeys 17-04-2012 om 20:11

  Ziet er sportiever uit en zal waarschijnlijk jonger publiek aanspreken. Ben benieuwd
  Kan het echter niet vinden met de achterkant…

 2. NDB 17-04-2012 om 21:13

  echt niet slecht, vind hem in ieder geval al mooier dan de vijfdeurs.

 3. TDB 18-04-2012 om 9:58

  Ik vind de nieuwe A-Klasse sowieso geslaagd!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...