Artikel n°… in de reeks Lamborghini SUV. Ook al wordt er nu veel gespeculeerd over de komst van een SUV, voor 2017 zou die niet op de markt verschijnen.

Volkswagen – onrechtstreeks de eigenaar van Lamborghini – moet nog groen licht geven voor de productie van de Lamborghini SUV. CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, is ervan overtuigd dat dat groene licht er uiteindelijk wel zal komen, maar dat door verschillende procedures en een lange weg tussen de tekentafel en het productiestadium, de uiteindelijke marktintroductie ten vroegste in 2017 zal plaatsvinden.

Sinds 2009 heeft Lamborghini geen winstcijfers kunnen voorleggen. Zowel VW als Lamborghini zien een SUV als redmiddel tegen de rode cijfers. Eerder werkte die truc al bij Porsche, dat grote successen boekte met de Cayenne. De Lamborghini SUV zou een wagen voor dagelijks gebruik worden en een nieuw cliënteel aanspreken. Onderhuids krijgt de wagen allicht veel componenten van de Audi Q7. De grootste kanshebber voor de motor is de V10 die nu al in de Gallardo ligt. Normaal zien we een eerste teken van leven van dit model op het autosalon van Bejing. (via LL)