Officieel: Citroen Numero 9

Citroen Numero 9 DS9
Eerder lekten er al beelden van de Citroën Numéro 9 Concept, nu zijn ook alle details vrijgegeven door Citroën zelf.

En samen met die details, krijgen we ook een galerij vol prachtige foto’s van het nieuwe concept van Citroën. De Numéro 9 moet nieuwe horizonten verkennen in de autowereld, aldus Citroën. De DS-reeks zal aangevuld worden met een middenklasser berline, een SUV en een luxueuze topberline. En de Numéro 9, die verkent alledrie de modellen een beetje. Al vinden we het zelf toch moeilijk om hier een SUV in te zien.

De bijna 5 meter lange Shooting Brake zit vol met details. Het panoramisch dak lijkt sterk op dat van de DS5, terwijl er in het dak een veelheid aan subtiele DS-logo’s terug te vinden is. De glazen grille doet ons even terugdenken aan de Citroën SM. Zijn achterspoiler, lange motorkap en 21″ grote velgen geven hem een sportieve touch, maar niet alleen de looks zijn sportief aan deze wagen.

Numéro 9 mag misschien een hybride model zijn dat amper 1,7 liter benzine drinkt per 100 km en elke km 39 gram CO2 uitstoot, hij kan van nul naar honderd sprinten in amper 5,4 seconden, alles behalve een slechte prestatie. Die prestaties kan de wagen halen door zijn hybride configuratie. De verbrandingsmotor, een 1.6 THP benzinemotor, levert 225 pk, terwijl een elektromotor goed is voor 70 pk en 200 Nm. De elektromotor drijft de achterwielen aan, terwijl de verbrandingsmotor de voorwielen voor zijn rekening neemt. De wagen kan thuis aan het stopcontact opgeladen worden en maximaal 50 km in elektrische modus rijden.

We mogen dus nog veel meer verwachten van de DS-Reeks van Citroën. In de komende jaren komen ze met een middenklasser, luxe middenklasser en SUV op de markt. En als die wagens hier en daar wat kenmerken dragen van deze Numéro 9, zullen wij alvast zeer tevreden zijn. En Citroën kennende, zou dat wel eens goed kunnen!

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Citroën Numéro 9"

 1. Wolf 13-04-2012 om 23:16

  Lijkt wel platte frikandel op wielen. Sorry, ik vind het niks.

 2. MRM 14-04-2012 om 15:33

  Ik ben alleszins fan, maar het is inderdaad iets speciaals. Je moet er voor zijn.

  • PJS 14-04-2012 om 17:23

   Ze hebben in ieder geval de ballen om het te brengen..

 3. NDB 16-04-2012 om 17:21

  Lijkt mij echt zo een futuristische auto. Ze zullen er allemaal zo uitzien alleen komt de eerste van Citroën :).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...