Porsche koopt Nardo-complex


De Porsche Engineering Group heeft het Nardo Technical Center overgekocht van Prototipo SpA.

De Porsche Engineering Group, volledig in handen van Porsche, heeft onlangs het Nardo testcomplex in Apulia (Italië) overgekocht van Prototipo SpA voor een onbekend bedrag. Het Nardo Technical Center is vooral bekend omwille van de 12,5 kilometer lange ovaal waar enorme topsnelheden kunnen worden behaald. Maar het 700 hectare grote domein herbergt ook een 6,2 kilometer lang circuit en verschillende faciliteiten om de meest diverse omstandigheden na te bootsen qua weer en oppervlaktes.

De overdracht zal plaatsvinden in mei, waarna Porsche het complex eveneens zal gebruiken voor klanten die een testrit willen maken. Het Nardo Technical Center is volgens de Duitse autobouwer een ideale aanvulling op de testfaciliteiten in Weissach. Dankzij het milde klimaat kan in Apluia het hele jaar door getest worden en dit in drie shifts de hele klok rond, 7 dagen per week.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...