Dacia Lodgy vanaf €9.990

Dacia Lodgy
Dacia, het budgetmerk van Renault, verkoopt de goedkoopste zevenzitter in België. Voor minder dan €10.000 kan hij al op je oprit staan.

De Dacia Lodgy is gericht op gezinnen die vroeger op de tweedehandsmarkt zochten naar een auto. In die toekomst hoeft dat volgens Dacia niet langer, de Lodgy is namelijk supergoedkoop en biedt toch zitplaats aan zeven personen. De 4,5 meter lange wagen biedt zelfs 2.617 liter bagageruimte als je alle zetels plat legt, met alle zetels omhoog heb je amper 207 liter ruimte.

In België zal de wagen met drie uitrustingsniveau’s beschikbaar zijn en krijgt hij een uiteenlopend aanbod van diesel- en benzinemotoren. Nieuw bij de Lodgy is de waaier aan snufjes waarmee hij uitgerust kan worden. Optioneel kan je namelijk een GPS, Bluetooth, parkeersensoren en cruise control krijgen.

Bij de marktintroductie krijgt de Lodgy-koper keuze uit 3 motoren: een 1.6 MPI benzinemotor met 85 pk en een 1.5 dCi-motor met ofwel 90 ofwel 110 pk. Later komt ook de 1.2 TCe-motor in het vooronder van de Lodgy te liggen, die zal daar goed zijn voor 115 pk. De wagen wordt in Marokko gebouwd, volgende week zakken we naar daar af om de wagen zelf aan de tand te voelen. Naar verluidt is de fabriek waar de wagen gebouwd wordt CO2-neutraal en stort ze geen schadelijk afvalwater.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...