Goodwood: Festival of Speed, ook in jullie agenda?

Ferrari 250 GTO Festival Of Speed Goodwood
Het is bijna zover, op 28 juni gaat het Goodwood Festival of Speed van start. Hét evenement, dat het hart van elke autofanaat in de hoge toeren jaagt, belooft dit jaar terug spektakel te brengen!

De lezers die voordien de woorden Goodwood en motorsport nog nooit in één zin hadden zien staan, hebben naast een gapende leegte in hun autocultuur, ook een (zeer) kleine introductie nodig. In de zomer van 1936 had Freddie March voor het eerst het idee om een private hillclimb met de Lancia car club in Goodwood te organiseren. Het concept was eenvoudig: iedereen racete één voor één tot de top en degene met de snelste tijd won. Dit evenement raakte echter met de tijd vergeten. In 1993 werd de draad weer opgenomen met het eerste officiële “snelheidsfestival”. Festival of Speed was geboren en jaar na jaar werd dit evenement groter. Tot op de dag van vandaag rijden elk jaar honderden voertuigen de hillclimb omhoog met duizenden toeschouwers.

Goodwood Aventador Lamborghini

Het thema van dit jaar is “Young Guns – Born to Win”; duidelijk een verwijzing naar Rising Star en wereldkampioen formule 1 van 2011: Sebastian Vettel. Samen met andere grote namen als Hamilton, Button en Stewart, zal Vettel zorgen voor een enorm spektakel! Als subthema stond Jaguar vorig jaar nog in de kijker met de 50ste verjaardag van de E-type, maar dit jaar is het de beurt aan Lotus: Past, Present and Future. Het evenement staat voor een harmonie van oud en nieuw. En laat dat nu net hun grootste sterkte zijn; Sir Stirling Moss die met een ferrari GTO 250 naar boven scheurt? Check! Een Pagani Huayra met meneer Pagani zelf achter het stuur? Check! Ken Block die rondjes met je rijdt op het rallyparcours? Check! Je kan het allemaal zo gek niet bedenken of het is aanwezig op het Goodwood Festival of Speed.

Op de hillclimb zelf zien we de oudste en nieuwste modellen van de verschillende constructeurs en er is daarnaast ook voldoende randanimatie om je letterlijk dagen bezig te houden. Naast de afgezonderde Formule-1 paddocks, verblijven alle wagens in aparte paddocks die gratis te betreden zijn. (Vroeg opstaan is hierbij geen overbodige luxe, want voor je het weet is het op de koppen lopen om de nieuwste modellen te zien.) Naast de hillclimb is ook een rallystage aangelegd. Door middel van een originele shuttle (tractor met kar en een boerenpummel), word je naar het hoogste punt van het domein gebracht. Het traject werd aangelegd middenin een bos en zorgt voor een fijne variatie met opnieuw veel spektakel!  Dit jaar zal Skoda er zijn nieuwste rallywagen voorstellen, de Fabia S2000, met aan het stuur IRC kampioen Andreas Mikkelsen. Tot slot heeft elk merk een aparte stand waar je hun modellen kan bezichtigen en “beleven”. Zo heeft Land Rover jaarlijks een trial parcours, kan je met een Porsche Cayenne door de modder racen of een dag op circuit winnen bij de stand van Nissan.

Rally Festival of Speed

Ik zou nog tientallen artikels kunnen vullen met lofzang en activiteiten die het Goodwood: Festival of Speed te bieden heeft, maar ik wil niet alles prijsgeven. Ga zelf eens kijken en laat je verrassen! Het is al altijd fantastisch geweest en dit jaar belooft het beter dan ooit te worden. Voor al wie houdt van de geur van verbrand rubber, verlekkerd is op zeldzame klassiekers of kickt op vers opgeblonken supercars, biedt het festival de gelegenheid hun passie te beleven.

Geïnteresseerd?
Indien u geïnteresseerd bent te gaan maar geen idee hebt hoe of wat, ga dan zeker eens naar de website. (www.goodwood.co.uk/)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...