Lamborghini SUV achter de schermen in New York: details lekken uit

Lamborghini SUV Preview
Een select Lamborghini cliënteel heeft in New York een preview gekregen van de toekomstige Lamborghini SUV.

Lamborghini heeft tijdens het autosalon van New York een select clubje Lamborghini eigenaars uitgenodigd om reacties te verzamelen rond een potentieel derde model in het gamma. Via allerlei sociale media lekten echter reeds een hele reeks details uit, zo zou de Lamborghini SUV eind volgende maand op het autosalon van Beijing voorgesteld worden. Visueel zou het model qua concept lijken op de BMW X6, daarnaast zouden de eerder in Quattroruote verschenen impressiefoto’s erg dicht aanleunen bij het voorgestelde model, al verschilt de SUV wel in allerlei details. De afmetingen van Lamborghini’s SUV zouden overeenkomen met die van de Audi Q7, waardoor het vermoeden bestaat dat het gedeelde VW platform werd gebruikt, al zal het vermoedelijk sowieso om een aangepaste versie gaan.

Lamborghini’s SUV zou volgens de berichten erg gespierd ogen, de hoge rijhoogte wordt visueel verlaagd dankzij de agressieve styling van de body kit. De koplampen zouden LED-techniek gebruiken en erg op die van de Estoque lijken, verder zijn de wielen 24″ groot en voorzien van “Aventador J“-styling, terwijl achteraan als laatste vier trapeziumvormige uitlaatpijpen in de diffuser werden weggewerkt. Binnenin is er plaats voor vier aparte stoelen, zoals we die eerder ook al in de Sesto Elemento Concept terugvonden, een hoge middentunnel deelt het interieur verder in twee, terwijl er ook plaats is voor koolstofvezel details. Details over wat er onder de motorkap van de Lamborghini SUV te vinden zal zijn, zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk zal er voor een 5.2-liter V10 met 590 pk gekozen worden. Meer info volgt in ieder geval op 23 april, dan zal het merk namelijk zijn SUV voorstellen op het autosalon van Beijing. (Via: WCF)

Lamborghini SUV Preview 1

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lamborghini SUV achter de schermen in New York: details lekken uit"

  1. Wolf 09-04-2012 om 19:10

    Ja, de meeste (jongeren) weten het niet maar Lambo was de eerste met een echte POWER SUV, de LM serie. Trouwens deze was zo powerful dat tijdens een testrit voor de USA defensie deze crashte. Jaren later heeft Hummer dit model ‘gestolen’ ( dat heet ge-inspireerd op) van Lambo en de Hummer geïntroduceerd. Ben benieuwd of deze nwe Lambo de vorige kan overtreffen…..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...