1,80 euro voor een litertje wonderjuice

Super 95 1 Euro 80 April 2012
De stijging van de brandstofprijzen lijkt geen einde te kennen, vanaf zaterdag betaalt men aan de pomp 1,8040 euro voor een liter Super 95.

Vorige week stegen de benzineprijzen nog door de zogenaamde zomerbenzine, maar vandaag moeten we helaas alweer een stijging melden. Ditmaal is de oorzaak volgens de federale overheid te wijten aan de steeds duurdere olieproducten op de internationale markten. De overheid wrijft volgens ons wel in haar handen, 51 procent van de benzineprijs bestaat in ons land immers uit btw en accijnzen.

Omgerekend stemt de prijsverhoging voor beide types benzine overeen met 1,5 eurocent. Vanaf zaterdag betalen we dus maximaal 1,8040 euro voor een liter Super 95 en zelfs 1,8240 euro voor Super 98. Wie in het buitenland wil tanken, woont liever het dichtst bij Luxemburg. In Nederland tanken is geen oplossing, Super 95 kost daar immers 1,884 euro per liter. In Frankrijk ben je gemiddeld 1,790 euro per liter kwijt, terwijl je in Duitsland 1,710 euro betaalt. Misschien toch beter beginnen carpoolen? (Via: Trends)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...