Officieel: SRT Viper 2013

SRT Viper dodge 2013
Het autosalon van New York heeft haar deuren geopend en direct werd er al een klepper van formaat voorgesteld: de SRT Viper modeljaar 2013.

De nieuwe SRT Viper behoudt enkele stijlkenmerken van zijn voorganger, maar is toch radicaal anders. Ook opvallend is het feit dat de wagen niet langer als Dodge door het leven gaat, maar SRT gedoopt werd. De tweezitter moest een vermageringskuur ondergaan en verloor ongeveer 45 kg. Minder gewicht is goed voor de prestaties, maar meer kracht natuurlijk ook. 640 pk en 812 Nm uit een 8.4 liter groot blok moeten volstaan om aardig vooruit te gaan. Zijn topsnelheid bedraagt 331 km/u, zo’n 8 km/u meer dan zijn voorganger.

Aan de binnenkant vinden we een drivers-oriented interieur terug. Alles werd in het felrood gestoken, inclusief de kuipzetels en delen van het dashboard. Wie de tractiecontrole uitschakelt, krijgt een dramatische visualisatie te zien, eerlijk gezegd wel een leuke feature! Om alle clichés over Amerikaanse wagens in ere te houden, voorziet SRT de Viper van een SRT-bekerhouder, ongetwijfeld een natte droom voor de doorsnee Amerikaan.

De Viper wordt door 100 arbeiders gebouwd in Detroit. Die arbeiders werken de Viper met de hand af. Echt grote productiecijfers moeten we dus niet verwachten, als alles goed gaat, rollen er 2.200 exemplaren per jaar van de band. CEO van SRT, Ralph Gilles, laat weten dat volume niet het hoogste doel is voor de Viper.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: SRT Viper 2013"

  1. PJS 06-04-2012 om 0:53

    Ik moet er toch nog even aan wennen, veel stijlen door mekaar zoals ik het zie. Maar daarom niet persé slecht.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...