Jaguar kondigt komst F-Type aan

Jaguar F-Type
Adrian Hallmark, de Global Brand Director van Jaguar, kreeg de eer de komst van de Jaguar F-Type aan te kondigen op het autosalon van New York.

In september toonde het merk de Jaguar C-X16 Concept die wereldwijd enthousiast onthaald werd. De reacties waren zo positief dat de ontwikkeling van dit nieuwe sportmodel versneld werd, aldus Hallmark. De wagen zal F-Type gaan heten en tegen het einde van dit jaar wordt hij officieel voorgesteld. Autosalon van Parijs, anyone?

Jaguar zal van de gelegenheid gebruik maken om haar know-how op gebied van aluminium architecturen tentoon te spreiden. De Jaguar F-Type wordt dus een lichte sportwagen, die ongetwijfeld over voldoende kracht zal beschikken. De wagen zal gebouwd worden in Castle Bromwich, waar momenteel druk getest wordt met prototypes. Er worden ook nieuwe motoren ontwikkeld die perfect bij de F-Type zullen passen.

De F-Type wordt het vierde model in het gamma van Jaguar. In 2007 toonde het merk de Jaguar XF, toen ongeveer de laatste kans voor het merk om in leven te blijven. De XF werd een succesverhaal en Jaguar introduceerde later zelfs de gedurfde XJ. Jaguar is duidelijk helemaal terug van – bijna – weggeweest! De F-Type zal midden 2013 te koop zijn!

Opmerking: de video hieronder toont de conceptcar C-X16.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Jaguar kondigt komst F-Type aan"

 1. mrnix 05-04-2012 om 20:48

  ook met boostknop? 😀

 2. MRM 05-04-2012 om 21:05

  Dat is nog niet geweten, maar zou wel overdreven cool zijn!

 3. PJS 06-04-2012 om 0:52

  Mja, lijkt me wel een serieuze downgrade van het concept, niet? Gewoon een kleine XK?

  • mrnix 06-04-2012 om 15:51

   misschien omdat het op deze foto de cabrio is?

   • PJS 07-04-2012 om 18:22

    Kan inderdaad veel verklaren, hopelijk blijft het in ieder geval even spannend als het concept.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...