Officieel: Mercedes GL

Mercedes GL 2013
Eerder lekten de beelden van de Mercedes GL al, nu zijn we terug met de officiële info over de nieuwe Mercedes GL.

De Mercedes GL is vernieuwd en net zoals dat gewoonlijk gaat, is ook deze vernieuwde versie zuiniger, mooier, praktischer en over het algemeen dus beter dan voorheen. Dankzij enkele gadgets zoals een 360° camera, zou deze logge GL gemakkelijker te manoeuvreren moeten zijn. Verder introduceert Mercedes nieuwe systemen zoals een Active Lane Keeping Assist en een Blind Spot Assist, beide systemen die de veiligheid van de inzittenden en de mensen rondom ten goede komen.

Het 5,12 meter lange gevaarte is typisch Mercedes. De snuit doet direct denken aan de Mercedes ML, de kleine versie van de GL. De grote grille met de centrale ster geven de wagen de uitstraling die hij verdient, terwijl de LED-stroken vooraan ervoor zorgen dat de GL prominent aanwezig is in het verkeer. Al zorgen de standaard 18″ velgen en zijn logge voorkomen daar sowieso voor. Wie nog grotere velgen wil, kan bij Mercedes terecht voor velgen tot 21″.

Aan de binnenkant is de wagen degelijk afgewerkt met de beste materialen. In totaal kunnen er zeven mensen plaatsnemen, 2 vooraan, 3 op de middelste rij en 2 in de koffer. Gebruik je de koffer liever voor bagage, dan kan daar tot 2.300 liter in weg. Zoals we dat van Mercedes gewend zijn, is de optielijst ellenlang. Goed voor wie van personalisatie houdt, minder goed voor wie zijn portemonee dierbaar is.

Mercedes voorziet de GL van twee krachtbronnen. De GL 350 BlueTEC 4MATIC is een zescilinder die voor 258 pk zorgt. Nul naar honderd hoeft amper 7,9 seconden te duren, terwijl de maximale snelheid neerkomt op 220 km/u. Deze dieselmotor verbruikt in theorie amper 7,4 liter per 100 km. Wie meer kracht wenst, moet voor de GL 500 BlueEFFICIENCY 4MATIC kiezen. Deze achtcilinder doet de GL in 5,9 seconden naar 100 km/u sprinten, je moet wel rekening houden met een gemiddeld verbruik van 11,3 liter per 100 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...