Mercedes komt met vierdeurscoupe instapper

Mercedes CLC preview
Mercedes heeft bevestigd dat het een compacte vierdeurscoupé zal bouwen in Kecskemét, Hongarije. De wagen zou CLA of CLC gaan heten.

De Mercedes CLC was vroeger nooit een echt succes. Het moest de coupé-versie worden van de Mercedes C-Klasse, maar op één of andere manier werd het model nooit zo volwassen als de beoogde concurrent: de BMW 3-Reeks Coupé. Met de Mercedes C-Klasse Coupé kwam daar verandering in en is er geen nood meer aan de CLC. De naam CLC zou dus gerecycleerd kunnen worden voor een nieuwe compacte vierdeurscoupé.

Mercedes introduceerde de vierdeurscoupé met de Mercedes CLS en oogstte daarmee wereldwijd succes. Intussen hebben de directe concurrenten al bijgebeend met onder meer de Audi A7 Sportback en de BMW 6-Reeks Gran Coupé, dus het lijkt niet onlogisch dat Mercedes hetzelfde kunstje dat het in het verleden al eens deed zou herhalen, zij het op een lager niveau in het gamma.

De CLC/CLA zou in tegenstelling tot wat je zou vermoeden, gebaseerd zijn op het platform van de A-Klasse. Dat wil zeggen dat het vermogen ergens tussen de 110 en 211 pk zal liggen, geleverd door zowel diesel- als benzinemotoren. De foto bij dit artikel is slechts een impressie van het model, het uiteindelijke model zal er naar alle waarschijnlijkheid anders gaan uitzien. De spyshots geven al een eerste idee van hoe de uiteindelijke CLC eruit zal gaan zien. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...