Officieel: BMW i8 Concept Spyder

BMW i8 Concept Spyder
BMW stelt op 23 april in Beijing de dakloze i8 Concept Spyder voor.

De BMW i8 Concept Spyder louter een dakloze versie van de vorig jaar voorgestelde i8 Concept noemen, is iets te kort door de bocht. De Spyder beschikt bovendien over een verkorte wielbasis en is in totaal ook iets korter. De wagen beschikt over laser koplampen, een semi-transparante motorkap en een fraai gevormde voorruit. Achteraan vinden we een diffuser en achterlichten in U-vorm. Binnenin dan weer vinden we een combinatie van leder, carbon en pianolak.

Volledig in lijn met de i-filosofie wordt de i8 Spyder aangedreven door een 131 pk sterke elektromotor en 223 pk sterke driecilinder, waarbij de benzinemotor de achterwielen aandrijft en de elektromotor de voorwielen. Opgeteld goed voor 354 pk en 550 Nm koppel. De i8 Spyder sprint ermee van 0-100 km/u in 5 seconden en bereikt een gelimiteerde top van 250 km/u. Belangrijker bij deze wagen is de volledig elektrische autonomie van 30 kilometer, terwijl opladen aan de stekker kan. In hybride modus verbruikt de wagen gemiddeld slechts 3 liter brandstof per 100 kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...