Volkswagen plant bi-turbo TDI


Naar geruchten zou een nieuwe Volkswagen Passat zich reeds in 2014 aandienen met tegelijkertijd een bi-turbo TDI-motorisatie.

Volgens het Duitse Autobild komt de nieuwe Volkswagen Passat reeds midden 2014. De middenklasser zou gebouwd worden op het MQB-platform waarover we eerder spraken en tegelijk een kleine groeischeut krijgen. Maar ook de CC zou volledig onder handen genomen worden en iets omhoog gaan in het gamma om zo de leemte tussen de Passat en de volgende Phaeton op te vullen.

Qua motorisaties tasten we voorlopig in het duister, maar een 1.4-, 1.8- en 2.0-liter TSI lijken vanzelfsprekend. Het vermogen van deze turbo benzinemotoren zou lopen van 130 pk tot 250 pk. Vernieuwender is een mogelijke biTDI (bi-turbo TDI) die een vermogen zou leveren van meer dan 170 pk. Een plug-in hybride met 1.4-liter TSI, elektromotor en lithium-ion batterij behoort echter eveneens tot de mogelijkheden.(Via: Autobild)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...