Subaru frist Outback en Legacy op voor modeljaar 2013


Op de New York Motor Show zal Subaru het doek van de Outback en Legacy modeljaar 2013 trekken.

De 2.5 liter grote boxermotor die op benzine rijdt, krijgt een update. Die zal 170 pk leveren, toch de volle drie paarden meer dan zijn voorganger. Hij wordt ofwel aan een manuele zesbak ofwel aan een CVT-bak gekoppeld. De motor zou overigens iets efficiënter werken dan de vorige versie. Verder wordt er in het Amerikaanse persbericht nog gepraat over een zescilinder, die motor is in Europa echter niet terug te vinden in de Legacy en de Outback.

Het nieuwe EyeSight Driver-Assist System integreert onder meer Collision Warning (botswaarschuwing), Adaptive Cruise Control en Pre-Collision Braking (remsysteem voor ongeval). 2 camera’s leggen in een brede hoek vast wat er aan het gebeuren is in de omgeving rondom de wagen, waarna de elektronica kan ingrijpen mocht er iets dreigen mis te lopen.

Aan de binnenkant is er volgens Subaru meer comfort voorzien, het navigatiesysteem zou hedendaagser geworden zijn en de materialen zouden kwalitatiever aanvoelen. Iets wat we in ongeveer elk persbericht over een facelift lezen… Ook aan de buitenkant werden de modellen opgefrist, al lijken ze nog steeds verdacht veel op hun voorganger. Ook hier niets nieuws onder de zon dus.

Lees hier onze rijtest met de Subaru Outback.

Subaru Outback 2013

Subaru Legacy 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...