Volkswagen Up! bijna de lucht in

volkswagen up 2012
Een poging van Volkswagen om de nieuwste telg in de familie te laten opstijgen, mislukte maar net.

Iedereen kent de nieuwe Volkswagen Up! alvast. Voor het nieuwste lid van de Volkswagen familie heeft de VAG-groep al heel wat promotie de wereld in gestuurd. Maar hier was de constructeur nog lang niet tevreden mee. De Up! moest daadwerkelijk in de lucht “opgaan”.

Via een website verzorgde VW de mogelijkheid een gepersonaliseerde ballon te maken en volgens berekeningen waren zo’n 20.000 stuks nodig om de Up! te doen vliegen. Het vullen en opblazen van de ballonnen was een tijdrovende taak die 56 mensen acht uur lang bezig hield.

Helaas viel het weer tegen en, zoals je zal zien in het filmpje, moest het experiment afgeblazen worden. De ballonnen werden weggeblazen door de sterke wind en vormden zo te veel gevaar voor het plaatselijke luchtverkeer. Een verdienstelijke maar tevergeefse poging dus van het Volkswagen-team.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...