Honda komt met negentraps ZF-automaat


Hoe meer versnellingen, hoe beter? Honda plant de introductie van een negentraps automaat.

Hoewel de recentste geruchten bij Honda steeds over CVT’s of versnellingsbakken met dubbele koppeling gaan, is Honda de conventionele automaten niet vergeten. Tegen 2014 zou de Japanse autobouwer immers een negentraps ZF-automaat lanceren, intern gekend als 9HP. De automaat zou eveneens gebruikt worden in verschillende Chryslers.

De automaat in kwestie gebruikt een planeetwiel in plaats van een traditionele opbouw, wat ervoor zorgt dat het ontwerp een stuk compacter blijft. De 9HP kan tot 468 Nm koppel aan en is bruikbaar voor zowel voor- als achterwielaangedreven wagens. Volgens ZF heeft de negentraps automaat een 10 tot 16 procent hogere efficiëntie dan eerdere automaten.

ZF 9-Traps automaat

Deel dit bericht:

2 reacties op "Honda komt met negentraps ZF-automaat"

 1. Wolf 28-03-2012 om 7:49

  Is ZF nu de bouwer met Honda als opdrachtgever of is Honda eigenaar van ZF? Volgens mij komen alle DSG bakken , de automaten van Volvo, BMW en Jaquar toch ook hiervan vandaan?
  Ben benieuwd naar het antwoord.
  Ps Alles is beter dan de CTV. Dat gejank van de motor vind ik niets….

 2. MRM 28-03-2012 om 18:40

  ZF zal de versnellingsbak bouwen, Honda zal die gebruiken. 
  ZF bouwt inderdaad behoorlijk wat versnellingsbakken. Wat ze allemaal doen voor wagens, vind je hier: http://www.zf.com/corporate/en/products/product_range/cars/cars.html 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...