E40 terug open na brand in Wetteren

Shell Wetteren E40 Brand LPG
De E40 tussen Gent en Brussel is terug open in beide richtingen na de brand aan het tankstation in wetteren.

Deze nacht woedde een hevige brand aan de E40 ter hoogte van het tankstation in Wetteren. Een 37-jarige automobilist was er tegen de bovengrondse leidingen van een ondergrondse LPG-tank gereden waarin 16.000 liter LPG opgeslagen zat. Er vielen geen gewonden, maar de lekgeslagen leiding vatte wel vuur. Het provinciaal rampenplan werd afgekondigd en het verkeer op de E40 werd omgeleid wegens ontploffingsgevaar.

Rond 11u werd het verkeer in beide richtingen terug opengesteld, er geldt voorlopig wel een snelheidsbeperking van 90 km/u vanaf Lede en 70 km/u vanaf de grens Lede/Wetteren. Richting Brussel geldt tussen Merelbeke en Wetteren een snelheidsbeperking van 70 km/u. Er is nog altijd sterke verkeershinder, zowel op de E40 als op de omleidingsroutes. De federale politie raadt iedereen aan om de snelweg en de secundaire wegen in de buurt te vermijden en om te rijden via Kortrijk of Antwerpen. (Via: deredactie)

E40 Wetteren brand

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...