Betrapt: Ferrari SP12 EPC

Ferrari SP12 EPC
Bij Ferrari zijn ze niet vies van een one-off project meer of minder, de Ferrari SP12 EPC is een unieke coachbuild voor Eric Clapton op basis van de 458 Italia.

Op het internet zijn foto’s gelekt van een unieke coachbuild op basis van de 458 Italia. Het gaat om de SP12 EPC, waarbij SP staat voor Special Project en EPC voor Eric Patrick Clapton. De 12 in de naamaanduiding kan wat verwarring zaaien, aangezien de coachbuild op basis van de 458 Italia werd gebouwd huist er gewoon een 4.5-liter V8 achter de bestuurder. De type-aanduiding 12 zou echter aanduiden dat dit reeds het twaalfde speciale project is dat Ferrari bouwt, de SuperAmerica 45 kreeg bijvoorbeeld het nummer SP9 mee. Waarmee duidelijk wordt dat zowat de helft van de speciale projecten nooit publiek vrijgegeven worden en dus ergens in de garages van steenrijke collectioneurs staan te stinken.

Terug naar de SP12 EPC, die zou volgens bronnen een slordige 3,5 miljoen euro hebben gekost. Voor het design grepen de ontwerpers duidelijk terug naar de 512 BB uit 1976. Deze 512 Berlinetta Boxer was eerder al in het bezit van Clapton, maar helaas heeft de gitarist deze in een dronken bui total-loss gereden. Hopelijk heet hij met dit uniek exemplaar meer geluk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...