Volkswagen werkt aan goedkoop submerk

VW Groep
De Volkswagen-groep wil een submerk lanceren met auto’s die vanaf 5.000 euro zullen worden verkocht.

De VW-groep wil graag de onderste regionen van haar productgamma opvullen, maar daarvoor lijkt het vooralsnog geen geschikt merk gevonden te hebben. Volkswagen is al vele jaren geen kneusje meer dat enkel goedkope modellen bouwt en ook bij Skoda staat de wijzer niet helemaal op ‘goedkoop’. Daarom heeft de raad van bestuur beslist dat er een nieuw merk moet komen binnen de groep die zich enkel op spotgoedkope wagens zal focussen. Het merk heeft daarvoor reeds alle expertise in huis, afgeschreven techniek van oude VW-modellen zou bijvoorbeeld zonder problemen kunnen verhuizen naar productiefaciliteiten in China of India, om uiteindelijk tot een wagen te komen die vanaf 5.000 euro bij de dealers staat.

Uiteraard zullen die modellen vooral mikken op opkomende markten als China, India en Brazilië. Het merk heeft echter nog niet beslist waar de productie moet plaatsvinden, ook over de koetswerkvorm van de goedkope voertuigen is nog niets concreet bekend. Wel zou het niet enkel gaan om een compacte wagen, ook een vierdeurs sedan zou tot het gamma van het budgetmerk moeten behoren. (Via: A,M&S)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...