Video: Porsche 918 Spyder Prototype

Porsche 918 Spyder
De nieuwe Porsche 918 Spyder krijgt voorwielaandrijving.

Voor jullie in paniek schieten, de 918 Spyder is enkel een voorwielaandrijver in volledig elektrische modus. Op dat moment is de enige 107 pk afkomstig van een op de vooras gemonteerde elektromotor. Eens je overschakelt op hybride modus komt er op de achteras een extra 570 pk bij van de 4.6-liter V8. Porsche vond ook nog een plaatsje tussen de V8 en PDK-versnellingsbak en monteerde er een extra 120 pk sterke elektromotor. Alles samen is de aandrijflijn goed voor 770 pk en 750 Nm koppel (950 Nm in overboost!)

Porsche wil daarmee een Nürburgring-tijd behalen van 7 min 22 seconden, tien seconden sneller dan de Porsche Carrera GT. Al zal dat niet voor meteen zijn, de wagen wordt pas verwacht op het autosalon van Frankfurt in 2013. Porsche heeft dus nog heel wat tijd om alles af te stellen. Wanneer de wagen klaar is, zal hij hoogstwaarschijnlijk sprinten van 0-100 km/u in minder dan 3 seconden, een topsnelheid behalen van 325 km/u en opgebouwd zijn uit carbon en aluminium. De volledig elektrische autonomie zou tussen de 25 en 50 km liggen, de batterijen opladen duurt tussen de 2 en 6 uur. Hoe het voorlopige geheel rijdt en klinkt, zien jullie hieronder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...