Jaguar wil geen SUV

Jaguar geen SUV
Jaguar heeft uitgesloten dat het een SUV op de planning heeft staan, een Crossover op basis van de XF behoort wel nog tot de mogelijkheden.

Dat concurrerende luxemerken volop SUV’s ontwikkelen lijkt Jaguar voorlopig niet te deren, het merk verstopt zich graag achter zusterbedrijf Land Rover die reeds de beste SUV’s in de wereld zou produceren. Dat kreeg CarAdvice in ieder geval te horen in een interview met Ian Callum, hoofd-designer bij Jaguar. De man liet duidelijk verstaan dat een Jaguar SUV niet op de planning staat, een SUV zou volgens hem te utilitair zijn voor een merk als Jaguar.

Hij liet tegelijk wel verstaan dat het merk de mogelijkheden onderzoekt om een soort tussenoplossing te voorzien. Zo denkt hij ondermeer aan een XF Sportbrake Crossover die een eventuele concurrent voor de Audi A6 Allroad en Volvo XC70 zou moeten worden. Het merk lijkt echter meer prioriteiten te leggen bij een toekomstige compacte tweezits sportwagen op basis van de Jaguar CX-16 Concept en een compacte sedan die het de BMW 3-Reeks moeilijk zou moeten maken.

Jaguar XF Sportbrake Birdseye view

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...