Rijtest & Video: BMW 650i

Test BMW 650i
De 6-Reeks Coupé staat bij BMW niet alleen voor sportiviteit, maar ook voor elegantie en comfort, de derde generatie trekt die lijn door.

Als er iets was waar de vorige generatie 6-Reeks onenigheid over zaaide dan was het wel het exterieurdesign. Met Chris Bangle aan het roer kregen BMW’s vaak een gewaagde, extravagante uitstraling, waarbij de looks door velen werden gesmaakt maar evengoed verguisd. Je was voor of tegen het ontwerp, maar op dat vlak gooit BMW met de derde generatie 6-Reeks het roer grotendeels om. Het design van de nieuwe 6-Reeks werd wat conventioneler waardoor hij wat makkelijker op het netvlies valt. De achterkant is ten opzichte van zijn voorganger bijvoorbeeld een stuk minder druk geworden, met pure lijnen en fijne achterlichten laat die zich een stuk positiever opmerken. In profiel bleef BMW trouw aan haar oorspronkelijk 6-Reeks concept, aan de voorkant werd dan weer wel gesleuteld. De grille is nu breder en smaller, terwijl er ook plaats is voor nieuwe, grotere koplampen. Die tonen zich uit bepaalde gezichtshoeken van hun minder mooie kant, maar zodra de LED lampen aanspringen vallen alle puzzelstukjes mooi in elkaar. De 6-Reeks Coupé straalt atletische elegantie uit en is tegelijk wat groter dan zijn voorganger. De wagen is 7,4 centimeter langer, terwijl de wielbasis met 7,5 centimeter toenam, en dat merken we ook binnenin.

Test BMW 650i 2012

Test BMW 650i 2012Test BMW 650i 2012

Zodra je instapt merk je namelijk dat de 6-Reeks opvallend ruim is, zeker voor wie vooraan plaats neemt. De 6-Reeks blijft uiteraard een 2+2-zitter, dus op de achterbank zal je je nog steeds niet naar Zuid-Frankrijk laten rijden, maar voor een korte trip volstaat de beenruimte zeker en vast. Daarnaast is ook het koffervolume met 10 liter toegenomen tot 460 liter, volgens BMW voldoende om drie 46″ golftassen te vervoeren naar je favoriete golfclub. Maar genoeg over de praktische kant van de 6-Reeks Coupé, over naar het interieurontwerp. Op dat vlak heeft BMW zich namelijk weer van zijn beste kant laten zien, met een uitermate luxueus vormgegeven interieur. Centraal vinden we een vrijstaand scherm van optioneel 10,2″ groot, standaard krijg je wel reeds een 7″ groot exemplaar mee. Daarnaast werd de middenconsole en het dashboard volledig met leder overtrokken, wat het luxueuze gevoel alleen maar versterkt. De afwerking van het interieur staat verder op een torenhoog niveau, de afleesbaarheid van de wijzerplaten is top en ook de bediening van alle wagenfuncties gaat eenvoudig via de draai-drukknop van het iDrive-systeem. Daarnaast kan ook de 6-Reeks voortaan worden uitgerust met een hele lijst aan veiligheidsgadgets, gaande van een head-up display over side-view camera’s en een adaptieve cruise control. Kortom, elk gadget dat in de 7-Reeks kan worden besteld, is ook verkrijgbaar voor de derde generatie 6-Reeks.

Test BMW 650i 2012

Test BMW 650i 2012Test BMW 650i 2012

Laten we de recent gelanceerde M6 Coupé even buiten beschouwing, dan zijn er in totaal drie motoren beschikbaar voor de 6-Reeks Coupé: één dieselmotor en twee benzinemotoren. Wij reden met de krachtigste motor uit het reguliere gamma: de 650i. Onder de motorkap vinden we een 4.4-liter TwinTurbo V8 met 407 Pk en 600 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Dat dit blok voor sensaties zorgt moeten we jullie niet vertellen, in het volledige toerengebied is namelijk voldoende vermogen en koppel beschikbaar om met een zucht op het gaspedaal vooruit te schieten. Een grote hulp daarbij is de standaard achttraps ZF automaat waaraan de 650i wordt gekoppeld. Deze reageert erg kordaat op de gasinput en kiest erg soepel de juiste versnelling, via de optionele schakelflippers achter het stuur kan je daarnaast ook zelf kiezen wanneer van verzet wordt gewisseld. Het motorgeluid is binnenin jammer genoeg wel minder aanwezig, daarvoor lijkt de bestuurderscabine iets te goed geïsoleerd te zijn. Toch trakteer je de buitenwereld vanaf 4.000 toeren op een V8-huil, heerlijk gorgelend tussen de versnellingen door. Het had bij de ontwikkeling vermoedelijk een stuk harder gekund, maar de gekozen afstelling past wel mooi in het elegante plaatje dat BMW voor deze 6-Reeks wil ophangen. Voor het echt brute werk is er de M6, moeten ze bij BMW gedacht hebben.

Test BMW 650i 2012

Test BMW 650i 2012 Test BMW 650i 2012

Niet dat de 650i het sportief niet kan waarmaken, want naast het elegante en comfortabele aspect mogen we niet vergeten dat de 6-Reeks Coupé nog steeds een sportcoupé is. Zodra je het stuur ter hand neemt wordt duidelijk dat BMW een mooie synthese tussen comfort en sportiviteit heeft gevonden, zo is de sturing bijvoorbeeld relatief licht maar wel voldoende scherp om moeilijke bochtencombinaties vloeiend tot een goed einde te brengen. De rijeigenschappen kunnen daarnaast dankzij Driving Experience Control worden aangepast. In de middenconsole vinden we dan een schakelaar waarmee gekozen kan worden tussen verschillende rijmodi gaande van comfortabel tot sportief. Schakel je de Sportstand in dan merk je meteen dat de wageneigenschappen wijzigen: de sturing wordt een tikkeltje zwaarder, de automaat laat de motor wat hoger in toeren klimmen en de gasrespons wordt een stuk responsiever. Kleine wijzigingen die een belangrijke invloed hebben op het rijden, zo kan je in de Comfortstand in alle comfort naar Zuid-Frankrijk cruisen, maar kan je dankzij de Sportstand ook snoeihard een bergweg op knallen. Een spreidstand die de 6-Reeks dagelijks bruikbaar maakt.

Test BMW 650i 2012

Test BMW 650i 2012Test BMW 650i 2012

Je hoeft echter geen 650i te kopen om van de 6-Reeks te genieten, want naast een V8 kan je ook kiezen voor een zes-in-lijn motor onder de motorkap. Langs benzinezijde gaat het om een 640i met 320 Pk en 450 Nm koppel, wie liever diesel rijdt kiest voor de 640d met 313 pk en 600 Nm koppel. Beide motoren zorgen nog steeds voor sterke prestaties, de 640i sprint in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u terwijl de 640d hetzelfde in 5,5 seconden doet. Wie voor een zescilinder kiest spaart trouwens sowieso wat centen uit. De 640i en 640d zijn er respectievelijk vanaf 80.900 en 84.500 euro, terwijl je voor de 650i minstens 92.150 euro moet ophoesten. Een fikse meerprijs voor wie graag een V8 onder de motorkap heeft, en dan zwijgen we nog over de hogere wegenbelasting die jaarlijks betaald moet worden. Standaard krijg je wel steeds een fiks aangeklede 6-Reeks mee, maar wie meer wil mag de optielijsten niet uit het oog verliezen. Zo kost een actieve ophanging 4.370 euro, betaal je voor parkeersensoren minstens 900 euro en kost Night Vision 2.240 euro. De prijs van een full-option 650i klimt dan ook snel naar meer dan 110.000 euro, maar dat lijkt ons geen onterechte prijs voor een perfect afgewerkte Duitse sportcoupé.

Test BMW 650i 2012

Test BMW 650i 2012Test BMW 650i 2012

Conclusie

Met de derde generatie 6-Reeks heeft BMW weer een dijk van een wagen neergezet. Het design werd toegankelijker, waardoor een breder publiek de wagen zal kunnen smaken, daarnaast werd ook het interieur flink aangepakt. De lederbekleding loopt vanaf het dashboard over de middenconsole door en zorgt zo voor een luxueuze sfeer, daarnaast steelt ook het 10,8″ grote display er de show. Met een 4.4-liter TwinTurbo V8 onder de motorkap is de 650i steeds in staat om te verbazen, het kleinste zuchtje op het gaspedaal resulteert al in een indrukwekkende acceleratie. Al kan de 650i dankzij verschillende rijmodi ook rustig en comfortabel gereden worden, voor een trip naar Zuid-Frankrijk lijkt de 650i ons dan ook de ideale reisgenoot. De prijszetting van de 650i lijkt ons verder correct, al kan je je wel afvragen of een zescilinder economisch niet meer verantwoord is. Voor een kleine toegift op het vlak van prestaties spaar je toch wel wat centen uit. De echte levensgenieter zal het echter niet aan zijn hart laten komen, de V8 uit de 650i rijdt zo romig, daar kan een zescilinder moeilijk aan tippen.

Test BMW 650i 2012

Overzicht

+ Prestaties 650i
+ Interieurafwerking
+ Achttraps automaat
+ Comfortabel en sportief

– Prijsverschil 640i/640d?

Test BMW 650i 2012

Tekst: Pieter-Jan Scheir
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Tim De Baets 

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: BMW 650i"

  1. Wolf 21-03-2012 om 19:43

    Tsja, word er niet hebberig van…..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...