Onthuld: Mercedes SL65 AMG

Mercedes SL65 AMG 2012
Mercedes heeft zonet de officiële foto’s en details van de Mercedes SL65 AMG onthuld, uiteraard met biturbo V12 onder de motorkap.

Na de onthulling van de SL63 AMG op het autosalon van Genève komt Mercedes met de SL65 AMG op de proppen. Onder de motorkap krijgt de krachtigste SL een 6-liter biturbo V12 met 630 Pk (+18 Pk) en 1.000 Nm koppel. De resultaten laten zich raden, zeker als je weet dat de nieuwe SL65 AMG 170 kilogram lichter is dan zijn voorganger. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt exact 4 seconden, de sprint naar 200 km/u 11,8 seconden, de topsnelheid blijft elektronisch begrensd op 250 km/u. De nieuwe SL65 AMG werd naast lichter en krachtiger ook zuiniger, het gemiddeld verbruik is gezakt met 17% tot 11,6 liter/100 km. Volgens Mercedes een nieuwe benchmark in het V12-segment.

De biturbo V12 wordt steeds gekoppeld aan een AMG Speedshift Plus 7G-Tronic automaat die in vier verschillende rijmodi geschakeld kan worden. (Manual, Controlled Efficiency, Sport, Sport+) Daarnaast krijgt de SL65 AMG een AMG Sportophanging met Active Body Control, waarmee de ophanging zich steeds aan de heersende wegcondities aanpast. De ophanging kan daarnaast ook manueel ingesteld worden in een Sport of Comfort stand. De marktintroductie van de SL65 AMG is gepland voor september. Goedkoop wordt de SL65 alvast niet, de startprijs in Duitsland bedraagt 236.334 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...