NTGent neemt creatieve Peugeot iOn in gebruik

Peugeot iOn NTGent
Peugeot en het NTGent werken samen aan het wagenpark van het kunsthuis. De opvallendste nieuwkomer is de Peugeot iOn in een speciaal kleedje!

Artistiek directeur van het NTGent, Wim Opbrouck, mocht de Peugeot iOn in ontvangst nemen. Voor het NTGent dient deze wagen vooral om door de stad te rijden, hoe minder uitstoot in de stad hoe liever. “Het inzetten van deze elektrisch aangedreven Peugeot iOn past perfect in dat kader”, vertelt Algemeen Directeur van NTGent Kurt Melens.

De Peugeot iOn heeft een bereik van 150 km en is in ongeveer 8 uur volledig opgeladen. Wie sneller wil opladen, kan de wagen aan een speciale snellaadpaal hangen. Daar duurt het slechts een half uur om de batterij tot op 80% van haar capaciteit te brengen. De gebruikskost van dit model komt neer op ongeveer €1,5 per 100 km. Wie meer wil weten over de Peugeot iOn kan onze rijtest met de Citroën C-Zero lezen, beide modellen zijn op enkele details na volledig gelijkaardig.

Peugeot iOn NTGent

Peugeot iOn NTGent

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...