Volkswagen denkt aan kleine CC

Volkswagen CC
Volkswagen denkt eraan om een tweede vierdeurscoupé aan haar gamma toe te voegen, onder de huidige CC.

Volkswagen denkt aan verdere modelexpansie en zal daarom een model onder de recent gefacelifte Volkswagen CC introduceren. De nieuwe vierzitter zou op basis van de Jetta worden ontworpen en net als zijn onderdelendonor in Mexico worden gebouwd. Intern staat het nieuwe model bekend als de SC, wat staat voor Sport coupé. Recente marktstudies in de Verenigde Staten zouden recent aangetoond hebben dat een compacte vierdeurscoupé weldegelijk levensvatbaar is. De Volkswagen SC zal een concurrent worden voor de toekomstige Audi A3 Sedan en de Mercedes CLC.

Technisch zal de SC uiteraard gebruik maken van het recent onthulde MQB platform van Volkswagen. Dat extreem moduleerbaar platform zal in de toekomst voor haast alle modellen van de VW-Groep worden gebruikt. Zo wordt het platform ook gebruikt voor de onlangs gelanceerde A3. De Volkswagen SC zou vanaf 2015 op de markt moeten komen, met een prijs die onder de A3 Sedan zou zakken. Onder de motorkap krijgen we echter het gebruikelijke gamma VW-motoren. (Via: AutoCar)

Volkswagen CC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...