Porsche Panamera Plug-in Hybride komt vanaf 2014


Je Porsche aan het stopcontact hangen, het kan vooralsnog niet. Binnenkort zullen de 918 Spyder en de Panamera daar echter verandering in brengen.

Naast de uiterst exclusieve en gigantisch dure 918 Spyder die Porsche later dit jaar zal onthullen, heeft het merk vorige week ook de komst van een Panamera Plug-in Hybride aangekondigd. Het model zou in 2014 in productie moeten gaan en zal als doelmarkt ondermeer de Verenigde Staten hebben. Onderhuids zal de Panamera gebruik maken van de modulaire Plug-In Hybride setup van de Volkswagen Groep. De groep zal vanaf 2014 ondermeer plug-in hybrideversies lanceren van de Audi A3, A4 en Q7 en de nieuwe Volkswagen Passat.

De Plug-in hybride setup zal dezelfde functies hebben als die van de Toyota Prius Plug-in hybride waar zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor kracht naar de wielen kunnen sturen. Op deze manier kan er in een elektrische modus gereden worden voor korte afstanden en springt de verbrandingsmotor bij wanneer sportievere prestaties gevraagd worden. Het grote verschil met de reeds bestaande Panamera S Hybrid vinden we in het feit dat je ’s avonds de batterijen van je Porsche zal kunnen opladen aan het lichtnet, wat dan weer goed is voor een verdere daling van de CO2-uitstoot.

Porsche-Panamera-S-Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...