Komt nieuwe Renault Clio met een 0.9 TCe-motor?

Renault Clio 4 IV 2013
Renault zal in oktober dit jaar in Parijs het doek van de nieuwe Clio trekken. Geruchten doen de ronde dat het merk in één beweging ook een supercompacte motor zal lanceren.

Het design van de nieuwe Renault Clio zal van de hand van Laurens Van Den Acker komen. Hij tekende eerder al verschillende wagens voor Renault, waaronder het schitterende DeZir Concept. De Clio zal naar alle waarschijnlijkheid op gebied van design in de lijn liggen van de Renault Twingo die we eerder al testten.

Onder de motorkap zou een driecilinder benzinemotor kunnen liggen. Die zou 0.9 liter cilinderruimte krijgen en superzuinig zijn dankzij remenergierecuperatie en een start/stop-systeem. De driecilinder zou voor een vermogen van maar liefst 90 pk zorgen, wat maakt dat hij bijna even krachtig is als de 1.2 TCe-motor met 100 pk die ons eerder al verbaasde in de Renault Twingo. We zijn alleszins al benieuwd naar het autosalon van Parijs! (via SC)

Lees hier onze test met de Renault Clio RS. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...