Impressie: Ferrari F12XX Berlinetta

Impressie Ferrari F12XX Berlinetta
Met de nieuwe F12 Berlinetta heeft Ferrari de krachtigste straat-legale Ferrari ooit onthuld. Benieuwd hoe een toekomstig XX-model eruit zou zien?

De Ferrari F12 Berlinetta is met zijn 6.3-liter V12 en 730 Pk zeker niet onderbedeeld, het is niet voor niets de krachtigste straat-legale Ferrari ooit. Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt 3,1 seconden, van 0 naar 200 km/u 8,5 seconden en de topsnelheid ligt op 340 km/u. Volgens Ferrari is de F12 Berlinetta in staat om een ronde op het Fiorano testcircuit in 1 minuut en 23 seconden te klaren, 1 seconde sneller dan de 599 GTO, 1,9 seconden sneller dan de Enzo, 2 seconden sneller dan de 458 Italia en 3,5 seconden sneller dan zijn voorganger: de 599 GTB.

Als Ferrari die lijn doortrekt naar het extra prestatiegerichte XX-model dan zou de F12XX wel eens gigantisch snel kunnen worden. De huidige 599XX slaagt erin het Fiorano testcircuit in 1 minuut en 15 seconden te klaren, de F12XX zou in staat moeten zijn om daar nog enkele seconden af te doen. Pure speculatie uiteraard, want Ferrari heeft helemaal nog niet bevestigd of er effectief ook een F12XX komt. Maar dat neemt niet weg dat fans alvast kunnen beginnen dromen, zo ook designer Iacoski, die een impressiefoto van de F12XX ontwierp. Wat denken jullie?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...