Elektrische Golf komt in 2013 en zal e-Golf heten

Volkswagen Studie Golf blue-e-motion
Volkswagen wil de elektrische Golf in 2013 lanceren in Europa, vermoedelijk onder de naam e-Golf.

Volkswagen sleutelt naarstig verder aan de komst van de elektrische Golf die in 2013 op de Europese markt zou moeten komen. Het model zou op het nieuwe MQB-platform staan en de techniek van de Golf Blue-e-motion Concept gebruiken. Dat conceptmodel had een 115 pk sterke elektromotor met 270 Nm koppel onder de motorkap, goed voor een topsnelheid van 140 km/u en een actieradius van 150 km. Voor de naamgeving zou Volkswagen voor e-Golf kiezen. Later zou ook een plug-in hybride versie kunnen volgen, aangezien het MQB-platform hierop voorzien is. Ook aan een Jetta Hybride en elektrische Up! wordt gewerkt. (Via: Car&Driver)

Volkswagen Studie Golf blue-e-motion

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...