Lamborghini heeft de Aventador J in zes weken gebouwd

Lamborghini Avantador J
Hoewel we twee Lamborghini-premières hadden verwacht in Genève, zou de Aventador J er pas last minute gekomen zijn.

Geruchten, dat je ze met flink wat korrels zout moet nemen werd duidelijk op het autosalon van Genève duidelijk bij Lamborghini. De automedia had al enkele weken luid liggen dromen van twee nieuwe premières voor het merk in Genève, maar uiteindelijk stal enkel de Aventador J er de show. Het model is een one-off die pas sinds midden januari op de tekentafels bij Lamborghini zou liggen, en dat is op zich wel erg bijzonder.

De vraag naar het model kwam namelijk van een steenrijke collectioneur, die 2,74 miljoen dollar neertelt voor deze unieke Aventador. Toen Lamborghini CEO Stephan Winkelmann vroeg om van het model een special te maken voor het autosalon van Genève, had het team van het merk maar zes weken om alles rond te krijgen. Een ongezien snelle klus dus, zeker als je weet dat de Aventador J relatief weinig componenten met de reguliere Aventador deelt. Enkel de motorkap, bumpers en koplampen zouden overgenomen zijn, voor de rest gebruikt het model specifieke onderdelen. Maar dan vergeten we uiteraard de V12-motor die onder de motorkap huist, die levert net als in de Aventador 700 pk en zorgt voor een topsnelheid boven 300 km/u.

Lamborghini Aventador J

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...