Hyundai ontwikkelt nieuwe 1.2-liter vierpitter


Hyundai pakte in Genève uit met een nieuwe 1.2-liter T-GDi Kappa motor.

Van een echte lancering of concrete toepassing naar model is er bij Hyundai nog geen sprake, maar in Genève wilden de Koreanen alvast even peilen naar de publieke opinie rond een nieuwe 1.2-liter viercilinder T-GDI. De nieuwe motor maakt deel uit van de Kappa familie en past in de strategie om de CO2-uitstoot op zowel korte als middellange termijn te verminderen.

Het nieuwe 1.2-liter T-GDi blok beschikt over een directe injectie en een turbo, waarmee de motor reactiesnelheid en efficiëntie naadloos combineert. Pk’tjes wilde Hyundai nog niet kwijt, maar de autobouwer belooft wel een CO2-uitstoot van minder dan 110 gram/km. Voor een benzinemotor een uiterst knappe waarde.

Hyundai 1.2-liter T-GDi

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...