Documentaire: The Pagani Huayra Story

Pagani Huayra
Elke wagen heeft zijn verhaal, maar de één heeft al wat meer te vertellen dan de ander. Het verhaal van de Pagani Huayra is er één over een mix tussen kunst en wetenschap.

In deze documentaire krijgen we een duidelijke kijk van hoe de nieuwe Pagani Huayra tot stand is gekomen en waar hij wordt gebouwd.  Kunst en wetenschap zijn twee disciplines die bij de Huayra hand in hand gaan, helemaal in lijn met de idealen van de Italiaanse Renaissance. Onder de motorkap is plaats voor een 6-liter twin-turbo V12 van AMG met 700 pk en 1.100 Nm koppel, waardoor de Huayra van 0 naar 100 km/u sprint in 3,2 seconden. Maar niet enkel snelheid is belangrijk voor de Huayra, ook aan de rijdynamiek werd veel aandacht besteed. Met ondermeer een actieve aerodynamica en ultraperformante Brembo remmen. Kijk en oordeel zelf in deze 14 minuten durende documentaire.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...