Autosalon Geneve 2012: Volkswagen Golf GTI Cabrio

Geneve Golf GTI Cabrio
Voortaan kan je bij Volkswagen ook terecht voor een Cabrio met GTI badge.

Voor het eerst in de geschiedenis van Volkswagen krijgt een Cabrio een GTI badge mee, zonnekloppers kunnen nu dus ook genieten van de prestaties van de Golf GTI. Motorisch wijzigde er niets, onder de motorkap vinden we nog steeds een 2-liter benzinemotor met 210 pk en 280 Nm koppel. Om het vermogen op efficiënte wijze op de weg neer te zetten krijgt het model daarnaast standaard een XDS differentieel, goed voor een optimale grip en stabiliteit. Een sprint van 0 naar 100 km/u duurt 7,3 seconden, de snelheidswijzer stokt bij 237 km/u.

Visueel blijft de GTI Cabrio bij de aanpassingen die ook de Golf GTI kreeg. Het gaat ondermeer om aangepaste bumpers, een honingraad grille, een diffuser en twee chromen uitlaatpijpen. Een rist GTI-badges sausen het geheel samen met de standaard 17″ velgen af.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...